Auschwitz, Ciutat Tranquil·la (Edición En Catalán)

Auschwitz, Ciutat Tranquil·la (Edición En Catalán)

Escrito por Primo Levi

Lee libros sin límites en cualquier dispositivo

Resumen de Auschwitz, Ciutat Tranquil·la (Edición En Catalán)

Auschwitz, Ciutat Tranquil·la (Edición En Catalán) és una antologia de contes escrita per Primo Levi, el màxim referent de la literatura testimonial sobre el Mal. Aquest llibre, publicat per la editorial Edicions 62, reuneix textos inèdits en català que ens ofereixen una visió sorprenent de la major tragèdia col·lectiva del segle XX.

Auschwitz era el punt de partida i el punt d’arribada de l’obra de Primo Levi. Des del seu primer llibre, Si això és un home, publicat el 1947, fins al seu últim llibre, Els enfonsats i els salvats, quaranta anys després, Levi no va deixar mai de narrar l’horror dels camps de concentració i de investigar-los en les seves narracions.

Auschwitz, ciutat tranquil·la ens ofereix deu contes, emmarcats per dos poemes, que abracen gairebé trenta anys de la seva carrera literària. Aquests textos, la majoria inèdits en català, ens mostren angles sorprenents sobre la vida en el camp de concentració. La «ciutat tranquil·la» d’Auschwitz s’amaga en llocs i camins insospitats, des de la fantasia o la ciència-ficció fins a l’autobiografia.

En els 35 anys de la mort de Primo Levi, un dels màxims referents de la literatura sobre el Mal, aquest llibre és una oportunitat per aprofundir en la seva obra. Les deu històries breus que s’hi inclouen s’adrecen als lectors d’avui, ja que el món contemporani continua actualitzant constantment l’inventari dels morts que Levi va elaborar.

Per què cal llegir Primo Levi avui? Per no oblidar què va passar a Auschwitz. I també perquè la brutalitat dels camps de concentració ens recorda que no hem de menystenir ni banalitzar el retorn de les ideologies de l’odi. En un moment en què les ideologies d’ultradreta i explícitament feixistes tornen a escampar-se per tot Europa, la lectura de Primo Levi ens recorda que l’ou de la serp torna a covar-se entre nosaltres.

Xavier Antich, en el pròleg d’aquesta obra, ens convida a reflexionar sobre la importància de llegir Primo Levi avui i a no oblidar les lliçons que ens ofereix la seva obra.

Más información sobre Auschwitz, Ciutat Tranquil·la (Edición En Catalán)

image/svg+xml Género: Literatura, Narrativa Extranjera, Novela Contemporánea

Autor: Primo Levi

Editorial: Edicions 62

Publicado el año: 2022

Publicado en: Barcelona

ISBN: 9788429779967

Encuadernación: Tapa Blanda

Numero de paginas: 168

Lee libros sin límites en cualquier dispositivo